Om bogen

Forside, mindst

Hvad gør man, når man synes diverse børnepsykologiske råd er en kende for teoretiske, og der ikke er nogle børnebøger, der tager fat om præcis det, man har brug for? Så tegner, skriver og udgiver man selv en børnebog! Det har Louise Brask Nielsen på 33 år og mor til en fireårige pige gjort – bogen hedder ”DU RÅBER SÅ HØJT MOR”.

Bogen handler om roller og følelser
Forfatteren fortæller, at hun med vilje har tegnet og skrevet bogen på et abstrakt niveau, så den handler om roller og handlemønstre og ikke om konkrete personer. Selvfølgelig kommer inspirationen fra hendes egen familiehverdag, men bogen fokuserer på det genkendelige i situationen.
Der er mange måder at forstå bogen på. Den lille pige kan jo også være moderen i historien. Og for at gøre den til et redskab for hende selv og hendes datter var det også vigtigt at løfte den op og ud på et lidt abstrakt niveau med roller, der har følelser. Og hendes oplevelse er, at børn faktisk er rigtig gode til at forstå det der med roller.

Generelt oplever forfatteren en tendens i samfundet med mere og mere opmærksomhed på følelser – blandt andet i forhold til familier og børn. Dybest set burde vi have lært det af vores forældre, men hun oplevede, at hun ikke havde de fornødne redskaber. Hun ved ikke om bogen vil være en hjælp for andre – men hun håber det! Den virkede i hvert fald for hende.

Top
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial